15 Şubat 2017 Çarşamba

Boy Uzatmak İçin Neler Yapılmalı ?


Boy uzatmak için yapılması gerekenler, boy uzaması eskiden beri merak edilen bir konu olmuştur. Uzun zamanlardan beri insanlar hep daha uzun boylu olmayı istemişlerdir. Zamanla bunun için yollar aramıştı ve kimi zaman başarılı olmuşlardır kimi zaman ise başarısız olmuşlardır. Bazı yöntemler uygulanmış ve zamanla bu yöntemler git gide gelişmiştir. Bu yöntemlerden bazıları doğal yollarla boy uzatma yöntemleridir. Bazıları ise doğal olmayan yöntemleri boy uzatma yöntemleridir. Doğal olanlar, boy uzatmak için yapılan egzersizler, boy uzatan yiyecekler ve düzenli uyku gibi. doğal olmayanlar ise ilaçla ve ameliyatla yapılanlardır. Eski çağlarda kısa boylu olanlar belli bir yaştan sonra uzamaz gözüyle bakılırdı.


Eski zamanlarda kısa boylu insanlar genetiğine bakılarak bir daha uzamassın kararı hakkında veriliyordu. Ancak günümüzde boy uzatmak için bir çok yöntem bulunmaktadır. Dediğimiz gibi bu yöntemlerden bir tanesi de doğal yollardan boy uzatma yöntemidir. Boy uzatmak için çabalamak istiyorsanız siz de doğal yolları deneyerek boy uzatabilirsiniz. Boy uzatmak için doğal yöntemler en faydalı yöntemdir demiştik. Peki bu yöntemlerden ilki olan boy uzatan yiyecekler nelerdir?

Boy Uzatan Yiyecekler Nelerdir?


Boy uzatan yiyecekler bir kaç katagori de sıralanabilir. İlk olarak proteinler: proteinler, süt ve süt ürünleri, yoğurt özellikle, et, tavuk, baklagiller, balık, yumurta gibi protein içeren yiyeceklerdir bunlardan 100 gr kadar günlük mutlaka alınmalıdır. Sıvı olanlardan sütü ise günde mutlaka 1 bardak içmek lazım.Bunların haricinde bol bol meyve, sebze tüketimenin de boy uzamasına faydası çoktur. Bir de D vitaminin kemiklerin güçlenmesine faydası çok olduğu için güneş ışığından faydalanmanın boy uzaması için faydası oldukça büyüktür. Sizler doğal yollardan boy uzatmak için, günlük egzersizleri yaparken ve bu yiyecekleri tüketirken sabırlı olmalısınız bir kaç hafta sonrasında bazen de 7-8 hafta sonrasında çabanızın karşılığını alabilirsiniz. Bir kaç gün deneyip daha sonra sakın vaz geçmeyin ve boy uzatmak için sabırla çalışın.
Bunun dışında kalsiyum içeren yiyecekler, bunlar et, süt, ıspanak ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ayrıca bazı vitaminler, A,B,C,D bunlar da boy uzatmak için çok faydalı vitaminlerdendir. Yine magnezyum ve potasyum içerikli yiyecekler, çinko içeren, demir içeren yiyecekler de boy uzatan yiyeceklerdendir. Bu yiyecekleri günlük ve haftalık olarak sofranızdan eksik etmemelisiniz.


Boy uzatan yiyecekler konusunda araştırmalar yapın, yurt dışında bunlar için hangi ürünler kullanılmakta araştırın ve mutlaka doğal olmalarına dikkat edin. Bazı bitkiler ve yiyecekler ülkemiz yiyecek bakımından zengin olmasına rağmen yetiştirilmemektedir veya yaşamamaktadır. Ancak bunları bile ülkemizde temin edebilmek mümkündür. Mesela somon balığı boy uzaması için çok faydalıdır ancak ülkemizde yaşamamaktadır. Yine de burada bulunmaktadır Bu gibi ürünleri araştırıp bulabilirsiniz.
Evet sizler için boy uzatmak için konusunda boy uzatan yiyecekleri araştırıp yazmak istedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder